HIMPUNAN AKTIVIS KPKM 2022 (HAK ’22)

HIMPUNAN AKTIVIS KPKM 2022 (HAK ’22)


KAHERAH, 15 FEBUARI 2022
– Telah berlangsung Himpunan Aktivis KPKM (HAK ’22) anjuran Jabatan Timbalan Yang Dipertua Keluarga Pelajar-pelajar Kelantan Mesir (KPKM) pada 15 Febuari bertempat di Wisma Sultan Muhammad V. HAK’ 22 bertemakan “Aktivis Berkebolehan Kekuatan Kesatuan”.

Program dimulakan dengan slot pertama iaitu ucapan perasmian yang disampaikan oleh Ustazah Amira Nuraina bin Mohamad Ruslan, Anggota Lembaga Penasihat KPKM 2021/2022 yang bertajuk Sejarah KPKM. Pada slot ini, pengisi telah memberi penerangan berkaitan sejarah penubuhan KPKM dan tokoh-tokoh yang memperjuangkan kebajikan anak-anak Kelantan dahulu yang menjadi titik tolak kepada pembentukan KPKM pada hari ini.

Program diteruskan ke slot kedua yang bertajuk Pengurusan Gerak Kerja yang disampaikan oleh Ustaz Ahmad Rusydan Suhail bin Rosihan, Ketua Lajnah Dakwah dan Tarbiah KPKM 2021/2022. Kemudian,  program diteruskan lagi ke slot pengisian mengenai Kesetiausahaan dan Kebendaharaan. Slot ketiga ini dibentang oleh ustaz Muhammad Nasrullah bin Mohd Asri selaku Setiausaha Agung KPKM 2021/2022 dan ustaz Syed Mohammad Atif bin Syed Ali selaku Bendahari Agung KPKM 2021/2022.

Seterusnya, slot majlis perasmian penutup dan pelancaran Kempen Hisbah yang telah disempurnakan oleh Yang Dipertua KPKM, ustaz Abdullah Khairi bin Abdullah. Pada slot terakhir ini YDP menyatakan harapan beliau agar para aktivis yang juga merupakan tunjang kekuatan bahtera KPKM ini untuk terus bersemangat dalam bekerja dan menjaga demi kelangsungan keluarga kita, Keluarga Pelajar-pelajar Kelantan Mesir seiring slogan YDP KPKM pada sesi ini iaitu “Bersama Bersatu Menjaga Warisan ”. Program diakhiri dengan sesi bergambar diantara kepimpinan KPKM bersama peserta himpunan aktivis KPKM.

Semoga objektif utama program ini dalam memperkasakan kualiti aktivis demi meningkatkan keunggulan dan kemantapan gerak kerja dapat dicapai serta diharapkan agar pengisian yang dikongsi pada program HAK ’22 pada kali ini dapat menambahkan semangat para aktivis untuk bersama-sama bekerja di bawah kepimpinan ini.

“Aktivis Berkebolehan, Kekuatan Persatuan”

Disediakan oleh:

Muhammad Hafiz Bin Che Wahid
Setiausaha Himpunan Aktivis KPKM 2022 (HAK ‘22),
Jabatan Timbalan Yang Dipertua,
Keluarga Pelajar-pelajar Kelantan Mesir 2021/2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *