HIMPUNAN AKTIVIS KPKM 2022 (HAK ’22) SIRI 2

HIMPUNAN AKTIVIS KPKM 2022 (HAK ’22) SIRI 2

KAHERAH, 9 Mei 2022 – Telah berlangsung Himpunan Aktivis KPKM 2022 (HAK ’22) siri 2, anjuran Jabatan Timbalan Yang Dipertua Keluarga Pelajar-pelajar Kelantan Mesir 2021/2022 pada 9 Mei bertempat di Wisma Sultan Muhammad V. HAK’ 22 siri 2 kali ini bertemakan “Aktivis Berkebolehan Kekuatan Kesatuan”.

Program dimulakan dengan slot pertama iaitu ucapan perasmian yang disampaikan oleh Ustaz Muhammad Iqbal bin Seidi, Timbalan Penyelarasan I, Majlis Gabungan Badan Kebajikan Anak Negeri 2022. Pada slot ini, pengisi telah memberi penerangan berkaitan peranan sebagai aktivis yang menjadi pendokong sesebuah persatuan.

Program diteruskan ke slot kedua yang bertajuk “Critical Thinking dan Brainstorming” yang telah disampaikan oleh Ustaz Sayyidi Muizzuddin bin Mohd Sabri, Penyelia Wisma Kelantan Shoubra diikuti dengan Gerak Kerja Berkumpulan pada slot ketiga. Aktiviti ini dilakukan untuk melatih aktivis menjadi seorang kritis dalam mencari dan melontarkan idea serta bagaimana membawa mesyuarat yang berkesan.

Seterusnya, program diteruskan dengan slot muhasabah dan solusi separa penggal KPKM dan majlis perasmian penutup oleh ustaz Abdullah Khairi bin Abdullah, Yang Dipertua KPKM 2021/2022. Pada slot ini YDP menyatakan harapan beliau agar para aktivis yang juga merupakan tunjang kekuatan bahtera KPKM ini untuk terus bersemangat dalam bekerja dan menjaga demi kelangsungan keluarga kita, Keluarga Pelajar-pelajar Kelantan Mesir seiring slogan YDP KPKM pada sesi ini iaitu “Bersama Bersatu Menjaga Warisan ”. Di Akhirnya, Yang Dipertua KPKM membacakan Resolusi bagi program HAK ’22 supaya aktivis terus komited dan konsisten dalam membantu membawa bahtera KPKM untuk masa akan datang. Program diakhiri dengan sesi bergambar diantara kepimpinan KPKM bersama peserta himpunan aktivis KPKM

Semoga objektif utama program ini dalam memperkasakan kualiti aktivis demi meningkatkan keunggulan dan kemantapan gerak kerja dapat dicapai serta diharapkan agar pengisian yang dikongsi pada program HAK ’22 pada kali ini dapat menambahkan semangat para aktivis untuk bersama-sama membantu dan bekerja di bawah kepimpinan ini.

“Aktivis Berkebolehan, Kekuatan Persatuan”

Disediakan oleh:

Muhammad Hafiz Bin Che Wahid
Setiausaha Himpunan Aktivis KPKM 2022 (HAK ‘22),
Jabatan Timbalan Yang Dipertua,
Keluarga Pelajar-pelajar Kelantan Mesir 2021/2022

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *